1571-10

1571-3

1571-5

داستان «نهنگ عنبر 2 : سلکشن رويا» مدت کمي بعد از وقايع قسمت اول را روايت مي کند. داستان عشق ارژنگ و رويا ادامه می یابد و بالاخره رویا بعد از سه چهار ازدواج نا موفق، جواب مثبت به عشق دوران جوانیش می دهد. حال این دو مي خواهند جشن عروسي شان را در شمال برگزار کنند . آنها در راه تهران به شمال تصميم مي گيرند تا خاطرات گذشته را مروري بکنند و همين بازبيني باعث ميشود تا نکات ناگفته دوباره بيان بشود. قسمت اول فيلم نهنگ عنبر بسيار دوست داشتني و پرطرفدار بود. کاراکترها و حس نوستالژي و جوک هاي کوچک ولي صميمي نهنگ عنبر۱ را دلچسب می کرد. اين که مخاطب دوست داشت متوجه شود ارژنگ به رويا مي رسد يا خير و با داستان آنها تا آخر همراه مي شدند.نهنگ عنبر ۱ يک داستان بسيار ساده با شخصيت هايي قابل داشت و سامان مقدم با بهره گیری از همین امر تماشاگر را در قسمت دوم همراه خود می کند. در پي مميزي هاي فراواني که شوراي پروانه نمايش بر روي اين فيلم اعمال کرد سامان مقدم کارگردان،تهيه کننده، و نويسنده اين فيلم، واکنش نشان داد و گفت چيزي که مي بينيد، لاشه نهنگ عنبر 2 است. با اين وجود نهنگ عنبر 2 با فروش تقريبا 1 ميليارد و 200 ميليون تومان و جذب 112 هزار تماشاگر تنها در 3 روز اوليه اکران رکوردار فروش افتتاحيه در تاريخ سينماي ايران است و پس از آن هم با ادامه فروش خوب از رکورد فیلمهایی چون فروشنده و خوب بد جلف عبور کرد تا با فاصله کمی با گشت ارشاد ۲ لقب پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای جای بگیرد.

1571-4

ساخت دنباله براي يک فيلم در نقاط مختلف دنيا، اغلب با فيلمنامه و جزئيات جديد ساخته مي شود و روانه سينما مي شود. مثال ساده موفق در اين مورد را مي توان « ترميناتور » ناميد که در قسمت اول موفقيت بالايي کسب نمود و در قسمت دوم به کمال رسيد. اما در آثار کمدي کمتر ديده شده که يک اثر بتواند موفقيت هاي قسمت نخست را تکرار نمايد و به همان ميزان که در قسمت نخست لبخند را بر لب تماشاگران نشانده، در قسمت دوم نيز موفق به انجام اينکار شود.  ولی «نهنگ عنبر 2 : سلکشن رويا» با تغییر لحنی که در داستان گویی ایجاد می کند موفق می شود فارغ از پرداختن به طنز نهنگ عنبر ۱، مخاطب را با خود همراه کند در پیگیری داستان ارژنگ و رویا .

1571-6

قسمت عمده داستان در«نهنگ عنبر۲» در فلشبک دنبال مي شود. سامان مقدم با بهره گیری هوشمندانه از شیوه روایی فیلمهای موزیکال غربی، با اضافه کردن رقص و آواز به این گذشته پر و بال بیشتری می دهد و این یکی از ویژگیهای خوب و سرگرم کننده فیلم است. سامان مقدم چند دقيقه از زمان فيلم را بطور تمام و کمال به بازسازي يک قطعه از فيلم موزيکال «گريس» با بازي جان تراولتا و اوليويا نيوتن اختصاص داده است و در این کار هم موفق بوده است.
در قسمت دوم شخصيت جديدي نيز به داستان اضافه شده است به نام شهاب که حسام نواب صفوي نقش آن را ايفا مي کند ودوست صميمي ارژنگ و روياست. البته شاید عجیب باشد که این کاراکتر در قسمت يک حضوري ندارد اما در قسمت دوم تقريباً در تمام لحظات جوانی ارژنگ حضورپر رنگی دارد! نواب صفوي بعد از یک دوره افول در این فیلم بازگشت موفقیت آمیزی به سینما را تجربه می کند.
نکته مثبت ديگر فيلم خودِ رضا عطاران است که در سالهاي اخير به تنهايي ژانر مختص به خود را در سينماي ايران پايه گذاري کرده، ژانري که در آن تمام بارِ کمدي فيلمنامه هايش بر دوش او قرار داده مي شوند و او هم با طنازي ذاتي اش به خوبي از پسِ اجراي آنها بر مي آيد. عطاران در «سلکشن رويا» گاه و بي گاه با قر کمر و مخصوصاً تقليد حرکات جان تراولتا، مي تواند لبخند را بر لب مخاطب ايجاد نمايد.
نکته جالب درباره « نهنگ عنبر 2 : سلکشن رويا» اين است که سازنده تصميم گرفته تا دقايقي از اثر را به يک ملودرام احساسي اختصاص دهد و به نظر مي رسد که مقدم مي خواسته به اين ترتيب نتيجه عشق ارژنگ و رويا را خارج از پيش بيني مخاطب رقم بزند.
در « سلکشن رويا » قر کمر رضا عطاران و حسام نواب صفوي با موسیقی فتانه ، راک اند رول مهناز افشار و ویشکا آسایش با موزیک الویس و البته رقص مردگان مايکل جکسون را مي توانيد تجربه کنید و موقعيت هايي که در کنار هم چيده مي شوند را ببینید و لذت ببرید.

1571-7

1571-8