1576-2

1576-5

1576-7

1576-8

یک کنسرت بزرگ با دهها نوازنده ایرانی و امریکایی، رقصنده های هنرمند، به رهبری ابی قاسمی آهنگساز، نوازنده و رهبر توانای ارکسترهای معروف در 10 سپتامبر در ویلشیرایبل تیاتر لس آنجلس برگزار میشود.
در «جوانان رادیو» گفتگویی داشتیم با ابی قاسمی که یافا سلیمانی همکار قدیمی جوانان و گزارشگر ما در نیویورک هم حضور داشت و قبل از شروع مصاحبه، یافا سلیمانی گفت شما در شهر فرشته ها، از همه نوع برنامه هنری برخوردار هستید، درحالیکه ما در نیویورک به ندرت شاهد چنین برنامه هایی هستیم.
یافا سلیمانی بعنوان One Woman Show درست 22 سال است برنامه تلویزیونی خود را 3 روز در هفته چهارشنبه از ساعت 8 تا 9 شب، جمعه از ساعت 5 تا 6 بعد از ظهر و یکشنبه از 12 تا 3 بعد از ظهر ارائه میدهد.
و اما امروز با یک هنرمند با ارزش ابی قاسمی گفتگو می کنم که سالها در جامعه امریکایی موفق بوده و اینک به جامعه همزبان خود آمده و در لس آنجلس اولین برنامه اش حدود 2 سال پیش، بسیار درخشید و دیدیم که حتی امریکایی ها به دیدار برنامه آمده بودند.
• می پرسم چه خبر از برنامه 10 سپتامبر؟
می گوید: برنامه بسیار مفصلی در پیش داریم در این برنامه آهنگهای فیلم اشکها و لبخندها را با ترانه های استاد فقید تورج نگهبان اجرا می کنیم، آثار بزرگان موسیقی جهان و ایران را برای اجرا آماده کرده ایم که شامل موسیقی بتهوون و جواد معروفی، شیدا و بسیاری دیگر میشود، بخشی بصورت اپرت زشت و زیبا و آهنگ عروسک کوچولو با رقصندگانی اجرا می کنیم که اجرای جالب و زیبایی داریم از ندا پاترا که درباره اش بیشتر توضیح خواهم داد.
درجریان هستید که دو سه خواننده معروف در برنامه روی صحنه می آیند و خانم ندا که به اتفاق 6 دختر و پسر کوچولو اپرت اشکها و لبخندها را ارائه میدهند. و در ضمن سه خواننده معروف به زبانهای فارسی و انگلیسی، چند اثر جاودانه موزیک را می خوانند، ما علاوه بر ارکستر فیلارمونیک، آهنگهایی و ملودیهایی از آثار زیبا و ماندنی و خاطره انگیز ایرانی داریم، آثاری از شیدا، که قمرالملوک وزیری خوانده بود.
• آقای قاسمی برایمان توضیح بدهید ارکستر چند نفره است؟
– قبل از آنکه درباره تعداد نوازندگان حرف بزنم باید بگویم که بروی صحنه آوردن چنین ارکستری با چنین نوازندگانی از عهده یک سازمان بزرگ بر می آید، سازمانی مثل رادیو تلویزیون ملی ایران، نیاز به اسپانسرهای فراوان دارد. چون هر کدام از این آثار با خود تاریخ و خاطره و ارزش های هنری فرهنگی دارند ما کلا از ساز الکترونیک استفاده نمی کنیم همه سازها زنده و تنظیم ها را خود انجام داده ایم، تنظیم آهنگ ها به نحوی است که شاد و پر تحرک است.
• شاید خیلی ها به درستی به سوابق هنری و تحصیلات موسیقی شما واقف نباشند، خودتان توضیح بدهید تا بدانند با چه شخصیت هنری روبرو هستند.
– من در یک خانواده اهل موسیقی به دنیا آمدم پدرم از دوستان بسیار نزدیک و خانوادگی استاد صبا بود هر دو برادرانم نزد صبا تعلیم دیدند دایی و عموهایم همه ویلن میزدند، ولی در فامیل ما من و پیروز خواننده معروف، بطور حرفه ای به هنر موسیقی روی آوردیم. من در انگلستان تحصیل کردم، البته در ایران نوازندگی پیانو را آغاز کردم. تخصص من آهنگسازی و ساز اصلی من هم پیانو است. درانگلستان بیشتر در زمینه تدریس و تعلیم موسیقی فعال بودم، فرصت روی صحنه را نداشتم چون وقت کافی نداشتم وقتی به امریکا آمدم نیز مدتها در کالج ها تدریس می کردم و وقت باقیمانده را به تدریس خصوصی مشغول بودم و آنچه برایم وقت می ماند، بکار کشاورزی که مورد علاقه ام بود می پرداختم. تا حدود 3 سال پیش تصمیم گرفتم بروی صحنه بیایم و آهنگهای خود را اجرا کنم، ابتدا کمی تردید داشتم، چون اجرای موسیقی بدون کلام برای جامعه زیاد معمول نبود، آنها می خواستند صدای خواننده را هم بشنوند، ولی در نهایت حیرت و خوشحالی شاهد بودیم که مردم چه استقبال قشنگی کردند. در لحظات مختلف کنسرت، از جمله اجرای آهنگ جاودانه غوغای ستارگان با گروه رقصندگان، در میان مردم غوغائی کرد، در این برنامه هم اجراهای جالب دیگری چون آهنگ عروسک خوشگل را داریم که من آنرا بصورت باله کوچکی در آوردم وقتی موزیک شروع میشود، خانم هنرمند و توانایی بنام ندا پاترا با یک عروسک و کالسکه وارد صحنه میشوند که با رقص جالبی همراه است و پیام ویژه خود را دارد و یا زشت و زیبا، که دو شخصیت جدا در خیلی از آدمهاست و آنهم اجرای کاملا متفاوت و جالبی دارد و پیام اش تاثیرگذار است که با تغییر آهنگ، مجری آن تغییر قیافه میدهد. باید توضیح بدهم که ارکستر حدود 70 نفراست، من باید هم پیانو بزنم و هم رهبری کنم. به روایتی باید از A تا Z را خود دنبال کنم و اجرا نمایم.

1576-9

1576-10

1576-11

1576-12

1576-13

یافا سلیمانی می گوید: من درباره آقای قاسمی از زبان دخترخاله ام نادره بسیار شنیده بودم، که چه هنرمند بزرگ و با ارزشی است درباره برنامه قبلی ایشان هم شنیده بودم، اتفاقا امروز که از پله ها بالا می آمدم، دخترخاله ام آقای قاسمی را به من از دور نشان داد وگفت ایشان همان هنرمندی است که تعریف اش را کردم و چقدر دلم میخواست از نزدیک ایشان را دیدار می کردم که امروز چنین شانسی بدست داد و امیدوارم بتوانم در زمان اجرای کنسرت از نیویورک به لس آنجلس بیایم. ایشان خیلی کمک ها به خیلی آدم ها کرده که همه از آن خبر ندارند، خدمات انسانی که پنهان می ماند. ایشان آمدند تا ثابت کنند چقدر هنرمند با ارزشی در جامعه ایرانی داریم و چقدر شعور و فرهنگ درون جامعه ایرانی در گزینش آثار خوب بالاست در اصل ثابت شده که همه مردم به دیدن یک کنسرت نمی آیند که از لحظه اول برقصند. که البته ایشان در برنامه تازه خود، آثار شاد و پرتحرک وخاطره انگیز همراه با رقص هم جای داده اند.
• از ابی قاسمی می پرسیم: در برنامه قبلی، گروهی از هنرجویان و شاگردان شما هم حضور داشتند چند نفری هم روی صحنه آمدند.
می گوید: این بار هم چنین برنامه هایی داریم، از جمله یک دخترخانم 9 ساله است، که با ارکستر یکی از آثار والس اشتراوس را می نوازند این نوعی تشویق نسل نوجوان است، که خانواده ها بدانند چه استعدادهایی در سنین کودکی و نوجوانی وجود دارد و باید در چنین برنامه هایی شکوفا شوند و من در هر کنسرت خود، یکی دو تا از شاگردان خود را با قطعه ای روی صحنه می آورم.
• نظرتان در مورد موسیقی مدرن روز واینکه خود شما درون اتومبیل خود چه نوع موسیقی را می شنوید؟
– ما از قرن هفدهم و هیجدهم و خیلی قدیم تر، همه نوع موسیقی صحنه ای داشتیم، هرنوع موسیقی، شنونده خود را دارد در زمان گذشته موسیقی کافه ای، بالروم و درباری داشتیم، امروز هم موسیقی پاپ، رپ داریم، ولی من موسیقی بدون کلام را ترجیح میدهم. چون متاسفانه 90درصد از ترانه های ما غمگین است، من دوست دارم روزم را با موسیقی شاد و پرتحرک شروع کنم ولی در مجموع همه نوع موسیقی بجز رپ را گوش می کنم.
من به آهنگهای هوشمند عقیلی، حمیرا، زنده یاد مهستی و هایده گوش میکنم.
• عشق چقدر در تاثیرگذاری و خلق یک آهنگ نقش دارد؟
– من با عشق آهنگ می سازم من همیشه بنوعی عاشقم، آخرین عشق من اینروزها ملودیهایم و درختانم هستند که در باغ کوچکم سر به آسمان می کشند.