1537-36

حسین صمدی خالق بیش از 600 آهنگ درگذشت

1537-38

حسین صمدی نوازنده چیره دست ویلن و سازنده بیش از ششصد آهنگ با ملودیهای زیبا برای دهها خواننده صاحب نام هم درگذشت که پیکر او به درخواست خانواده اش بدون اطلاع رسانی در سکوت خبری کامل خبری به خاک سپرده شد.
حسین صمدی به راستی هنرمندی پیش کسوت وقدیمی بود و از جمله نوازندگانی می بود که جزو ارکستر ثابت رادیو محسوب می شد آثاری خلق کرد که در شهرت و محبوبیت خوانندگان آنچنان کارساز بود که نام خواننده را سالها بر سر زبانها می انداخت که ازجمله می توان از: ناصر مسعودی- جمال وفایی- بهرام حصیری- ضیا- فیروزه – پروا- عهدیه – فرشته- نسرین – رویا و زنده یادان: پوران و حسن شجاعی نام برد و آهنگ هایی چون: نیر با صدای وفایی- نامه رسان با صدای شجاعی – من یک پرنده ام با صدای ایرج- طوطی جون با صدای پروا و ….
حسین صمدی ضمنا معرف چند خواننده جوان به دنیای خوانندگی بود که از جمله روح انگیز دختر جوانی بود که با آهنگ «گل کرد» براستی در دنیای خوانندگان گل کرد. حسین صمدی همانند بیشترین هنرمندان بعد از انقلاب به اجبار به اتفاق همسر و فرزندانش از سرزمین مادری اش جدا شد و به امریکا آمد که تا چند سال پیش با بیشترین خوانندگانی که در امریکا فعالیت داشتند همکاری تنگاتنگی داشت از جمله: جمال وفایی- و زنده یاد سوسن و خوانندگانی که از ایران برای اجرای برنامه به امریکا آمده بودند همانند: ایرج- ناصر مسعودی- فیروزه و نسرین.
یادش گرامی
***
در زیر گزارشی از مراسم آن زنده یاد را که دوسال پیش برگزار شده بود را می خوانید:
در بزرگداشت استاد حسین صمدی در لوس آنجلس، پهلوان محمدی پیشکسوت پرآوازه کشتی و بسیاری از ورزشکاران و اهل موسیقی در آن حضور داشتند.
این گردهمایی به نکوداشت استاد حسین صمدی اختصاص داشتکه یکی از پرکارترین آهنگسازان معاصر بود و کار ترانه سرایی را از فیلم های ایرانی آغاز کرده بود که آخرین آنها با شرکت شهین بازیگر سینما بود…

1537-39

آن روزها استاد زنده یاد مشیر همایون شهردار رئیس شورای موسیقی بود که برحسب تصادف این فیلم را می بیند و به شهین می گوید: «… این که در فیلم برای تو آهنگ ساخته کیه؟ یک روز او را بیار به شورای موسیقی…»
این را خود صمدی می گوید… و ادامه می دهد: «یک روز با شهین رفتیم رادیو…» مشیر همایون گفت: شما می توانید برای بعضی از خواننده های ما آهنگ بسازید! به این ترتیب دایره ی کار من گسترده تر شد و از سینما به رادیو رفتم که برای اغلب خواننده ها هم ترانه ساختم… و در همان نخستین ماه ها برای فرح، پروا، وفایی، دلکش و الهه و شماعی زاده ترانه هایی ساختم که بعضی از آنها مثل «نامه رسان» شعر مسیح خلخالی با صدای شجاعی ارائه شد که برای این خواننده شهرت بسیار فراهم آورد. بعد از آن شورای موسیقی برای بسیاری از خواننده ها آهنگ می خواست که من می ساختم. تا چند سال بعد از انقلاب هم در ایران بودم اما دیگر خبری از آهنگسازی نبود تا با خانواده آمدیم به لوس آنجلس و در اینجا که بازار موسیقی ایرانی رواج داشت، برای خواننده های بسیاری آهنگ ساختم… من معمولا روی شعر آهنگ می ساختم و تا امروز 600 آهنگ ساخته ام.

1537-40

استاد صمدی در مورد استادان خود می گوید: من هنرستان موسیقی را طی کردم و از هنرجویان زنده یاد استاد روح الله خالقی بودم.
وقتی از او سئوال کردم چرا با اینکه 600 اثر ساخته اید آن شهرت و اعتبار شایسته شأن خود را پیدا نکردید؟ که استاد صمدی پاسخ داد: «… بگذارید براتون خاطره ای نقل کنم… وقتی به رادیو رفتم یک روز دعوتم کردند به شورای برنامه ها که به ریاست آقای معینیان ماهی یک بار با شرکت ترانه سرایان و برنامه سازان تشکیل می شد… مدتی از تشکیل شورا گذشته بود که آقای معینیان ناگهان چشمش افتاد به من، گفت جنابعالی از اول شورا اینجا بودید؟ گفتم بله…! منتها آنقدر ریزه نقشم که کمتر دیده می شوم! که معینیان و بقیه خندیدند. من به راستی دیده نشدم نه در تهران و نه در لوس آنجلس… چون در طول زندگی هم عادت نداشتم که برای خودنمائی به این و آن یا به این تلویزیون وآن مجله رجوع کنم و خودم را به رخ بکشم من در لوس آنجلس بیشتر با آقای شب خیز کار کردم و همکاری نزدیک داشتم.
در شب بزرگداشت استاد حسین صمدی اغلب ورزشکاران و دوستانی که با او در کار موزیک همکاری داشتند، حضور پیدا کرده بودند که هر یک به روی صحنه رفتند و به نقل خاطراتی از او پرداختند. استاد حسین صمدی با یکی از نوه های خود در شب گرامیداشت حضور پیدا کرده که به رسم یادبود یک قالیچه فرش از دست فرهاد زمانی و یک قالی از محمدی پیشکسوت کشتی دریافت کرد.