1451-5

1451-3

• طبق سنت هر ساله مجله جوانان، یک بار دیگر با فرا رسیدن نوروز، با شما خانم مرجان روانبخش گفتگوی تازه ای داریم.
– با درود به شما آقای ذکائی- سردبیر محترم مجله بین المللی جوانان و همچنین خوانندگان عزیز مجله شما، خوشحال هستم که یکبار دیگر، با آمدن بهار زیبا و نوروز فرخنده، این فرصت را پیدا کردم که بتونم با هموطنان عزیز خودم، کمی گپ مالیاتی داشته باشم که امیدوارم بتوانم مفید و مورد استفاده قرار بگیرد.

• خانم روانبخش- دراین فصل، مثل اینکه شما همواره سرتون حسابی شلوغ میشود.
– بله درست فرمودید. ما در امریکا چند تاریخ آخرین فرصت یا Deadline ویژه داریم که با نزدیک شدن به آنها، هرساله من حسابی سرم شلوغ میشود بطوری که لازمه اش روزهای بسیار طولانی کارکردن در پرونده های مالیاتی موکلین خودم است. دو تا از این تاریخهای آخرین فرصت 15 مارچ و 15 آوریل میباشند که اولی آخرین فرصت ریپورت مالیاتی شرکتها هست و دومی، آخرین مهلت ریپورت کردن اوراق مالیاتی شخصی است. البته آخر فرصت های دیگری هم وجود داره ولی این دو تاریخ از همه تاریخ های دیگر، معروفتر و آشناتر هستند.

• آیا هنوز برنامه رادیویی خودتان را اجرا می کنید؟
– بله طبق سنت چند ساله گذشته، هر دو هفته یکبار، در روزهای جمعه، ساعت 30/12 دقیقه بعد از ظهر در رادیو 670 AM یک برنامه کوتاه نیمساعته اجرا می کنم که خوشحال هستم مورد توجه تعداد بسیاری از هموطنان عزیزم قرار گرفته.
• در برنامه های رادیویی تان، به چه موارد مالیاتی می پردازید؟
– من سعی می کنم در برنامه های نیمساعته ام، درواقع از مسائل تکنیکی مالیاتی که می تواند خسته کننده هم باشند بصورت نه تنها ساده، بلکه بسیار عملی صحبت کنم که بتواند آگاهی دهنده باشد تا توجه شنونده را به موارد مهمی که مورد بحث من است جلب کند. هدف من از برنامه های رادیوئی ام همواره رساندن آگاهی های لازم است چرا که عدم آگاهی یک مالیات دهنده است که همواره باعث اشتباهات مالیاتی میشود که اغلب به زیان های مالی نیز ختم خواهد شد.
خوشبختانه درجمع شنوندگان برنامه های رادیویی ام، تعداد بسیاری از همکاران حسابدار و همچنین وکلای محترم ایرانی هم وجود دارند که این خود باعث تشویق بیشترم است که این برنامه های رادیویی را ادامه بدهم و تاآنجایی که می توانم- بدون وقفه به شنوندگان عزیز ارائه کنم.

• خیلی افراد در این باورند که نقش یک حسابدار، به پر کردن فرمهای مالیاتی خلاصه میشود، تا چه اندازه یک چنین فکری حقیقت دارد؟
– شما درست فرمودید. خیلی از هموطنان ما فکر می کنند که یک حسابدار، رل اصلی اش در پر کردن فرمهای مالیاتی خلاصه میشود و برای همین است که اکثراً فکر می کنند سالی یکبار، ملاقات با حسابدارشان کافیست و آنهم موقع فایل کردن اوراق مالیاتی با IRS است. اما حقیقت اینست که یک حسابدار قسم خورده و با تجربه (CPA) نقش مهمی در کاهش مقدار مالیات پرداختی یک بیزینس و نیز مالیات فردی دارد. بعبارت دیگر یک مالیات دهنده باید حتماً با استفاده از تجربه حسابدارش بتواند مقدار کمتری به دولت مالیات بپردازد و در نتیجه مقدار بیشتری از درآمدش را برای خود و خانواده اش نگهدارد. برای همین است که من همواره در برنامه های رادیویی خودم، به اهمیت برنامه ریزی مالیاتی اشاره می کنم.

• به برنامه ریزی مالیاتی اشاره فرمودید- ممکن است بفرمائید که اصلاً برنامه ریزی مالیاتی چیست؟
– برنامه ریزی مالیاتی تخصصی، درواقع زیربنای موفقیت هر بیزینسی است. من موکلین بسیاری دارم، که خوشبختانه تعداد زیادی از آنها، هموطنان ایرانی من هستند، که شرکتهای بسیار موفق خودشان را دارند و افراد بسیاری را در استخدام خود دارند. خیلی از این شرکتها، حسابدار داخلی خودشان (In House Accountant) و حتی بعضی از آنها دپارتمان حسابداری خودشان را دارند و در واقع هیچ احتیاجی به یک CPA برای حسابرسی داخلی شرکت شان را ندارند. اما یک چنین شرکت های موفق مرا استخدام می کنند که تصمیمات مهم بیزینسی هیئت مدیره شرکت، در مورد سرمایه گذاری در پروژه های گوناگون را از زوایای مالیاتی مورد بررسی قرار بدهم و نظر خودم را بطور رسمی به اعضاء هیئت مدیره ابلاغ نمایم تا آنها بتوانند با سئوال و جوابهایی که در مورد مسائل مالیاتی با من انجام میدهند، با در نظر گرفتن زوایای مالیاتی آن پروژه ها- تصمیمات نهایی شرکت را به رأی اعضاء هیئت مدیره رسانده و به مرحله اجراء قرار بدهند.
در بسیاری از این جلسات که در سطح بسیار بالای Corporate و در خیلی از آنها، حتی با شرکت وکلای شرکت انجام می گیرند، خوشحال هستم( بعنوان یک ایرانی در درجه اول و بعنوان یک زن ایرانی در درجه دوم) که میتوانم پیشنهادات مالیاتی خودم را به تائید اعضاء هیئت مدیره آن شرکتها برسانم و خیلی از آنها که امریکایی هستند را در جریان ایرانی بودن خودم قرار داده و از این بابت نام ایرانی را مورد تحسین و تائید امریکایی ها در بیاورم.

1451-4

• برای خوانندگان مجله جوانان که از سالهای قبل با سابقه شما بعنوان رئیس پیشین اداره IRS در بخش آدیت آشنایی دارند، می تواند سئوال پیش بیاید که تجربه شما که یک زمانی برای دولت امریکا کار می کردید، چه منفعتی میتواند برای یک مالیات دهنده ایرانی داشته باشد؟ ممکن است در این مورد قدری توضیح بفرمائید؟
– بله، این سئوال اغلب پیش می آید و خیلی ها این مسئله را با خود من در میان می گذارند و من همواره خوشحال هستم که به این سئوال، بسیار خوب جواب بدهم که چگونه تجربه تخصصی من بعنوان رئیس ارشد سابق بخش آدیت (Audit) IRS می تواند به نفع موکلین من تمام بشود. و وقتی توضیح می دهم، جواب من اغلب مورد پسند هموطنان عزیز ایرانی قرار می گیرد.
حقیقت اینست که وقتی من به مدت نزدیک 5 سال برای IRS مسئول آدیت کردن مالیات دهندگان بودم و سپس بعنوان رئیس بخش آدیت ارتقاء مقام پیدا کردم، در واقع تمام سیاست های IRS و آناتومی یک آدیت، چگونه شروع می شود و انتظار IRS از یک آدیت چیست، برای من آشکار شده است و به اصطلاح امریکایی تمام Tricks of the Trade یعنی رمزهای محرمانه دولت در مورد یک آدیت را آموختم و سپس بعنوان رئیس بخش آدیت، آنها را به مرحله اجرا قرار داده ام.
رئیس بخش آدیت به این معنی بود که یک ایجنت IRS که مسئول یک پرونده می بود پس از آنکه تحقیقات خودش را در مورد یک پرونده به مرحله نهائی می رسانید، نظر خودش را می بایستی به تائید کتبی من بعنوان رئیس بخش آدیت میرساند تا آن پیشنهاد بتواند بطور رسمی یک قرارداد از طرف دولت امریکا تلقی شده و به مرحله اجرا قرار بگیرد و به شخص مالیات دهنده ابلاغ شود.
اغلب در یک چنین قدرت تصمیم گیری نهائی، من بعنوان رئیس بخش آدیت، باید تمام جنبه های مالیاتی و عملی آن پرونده را در نظر می گرفتم و سپس از طرف آن ایجنت، آنرا به مرحله اجرا و دریافت مالیات از شخصی که آدیت شده بود، می رساندم. یعنی درواقع باید قانع می شدم که دولت از چنین مالیات دهنده ای بیشتر از آن مبلغ بخصوص نمی تواند مالیات دیگری طلب کند وگرنه من مبلغ بالاتری را از آن مالیات دهنده طلب می کردم. و اکنون که تقریباً 13 سال است که دفتر حسابداری خودم را تاسیس کرده ام و دیگر برای IRS کار نمی کنم، قادر هستم که تجربه ای را که از استخدام در IRS بدست آورده ام را به نفع مالیات دهندگانی که موکل من هستند استفاده کنم ودر واقع انتظار IRS درمورد پرونده بخصوص و آنکه تا کجا و تا چه حدی می شود با دولت جنگید و تا چه مبلغی می شود برای موکل خودم صرفه جویی کنم و رمزهای دیگری که دولت هرگز فاش نخواهد کرد را مانند یک عینکی که با آن همه اسرار را می توان دید، کشف نمایم و بتوانم باعث صرفه جویی مبالغ بسیار بالایی برای موکلین خودم بشوم و در تمام پرونده هایی را که از طرف موکلین خودم در مقابل IRS دفاع می کنم را با موفقیت به اتمام برسانم.

• خانم روانبخش، صحبت دیگری با خوانندگان عزیز ما دارید که مطرح بفرمائید؟
– از پشتیبانی همه هموطنان عزیز خودم- چه از طریق برنامه های رادیویی و چه با اطمینانی که با استخدام من در پرونده های مالیاتی خودشان به من و دفتر من نشان می دهند، کمال سپاسگزاری را دارم و همواره کوشش می کنم اطمینان بسیار ارزشمندی را که موکلین من به من نشان میدهند را با بهترین کارکرد و موفقیت پرونده های آدیت این هموطنان عزیز جوابگو باشم.
در خاتمه برای همه هموطنان عزیزم در هرجای دنیا که تشریف دارند، آرزوی سلامتی وموفقیت در سال نو دارم.