1501-81

جشن نوروزی فرهنگ، گردهم آیی سرشار از  دوستی وهمبستگی، صلح و آشتی، مهر و شادمانی

فیروزه خطیبی

عکسها از وفا خاتمی

روز یکشنبه (13 مارچ)، هشتمین جشن نوروزی بنیاد فرهنگ، یکبار دیگر مرزهای جغرافیایی را پیمود و درهمایشی20 هزارنفری در موزه هنری لس آنجلس (LACMA) به دیدارکنندگان نشان داد که نوروز جشنی است که اعضای جامعه را به هم نزدیک تر می کند واصولی ترین پایه های این سنت باستانی ایرانیان، یک پیام جهانی، صلح و آشتی،دوستی وهمبستگی، مهر و شادمانی است.
درزمانه ای که اغلب افراد موفق و مرفه در اکثر جوامع، سرمایه های عظیم خود را به اهداف شخصی و کسب ثروت بیشتر اختصاص می دهند، دست اندرکاران بنیاد فرهنگ از 8 سال پیش دست به یک سرمایه گذاری فرهنگی زده و به عنوان معرف ونگهدارنده فرهنگ و هنر ایران در این دیار پیشقدم شده اند. این نهاد فرهنگی با ابتکار عمل و پشتکاری خستگی ناپذیر و با کمک اعضای فعال آن توانسته تا به امروز به موفقیت های پیاپی و بی سابقه ای در حفظ میراث های فرهنگی ایرانی، شناخت و شناساندن این فرهنگ به ویژه به غیرایرانی ها دست پیدا کند.
برنامه نوروزی امسال بنیاد فرهنگ در تالار “بینگ تیاتر” و با خوشامد گویی آقای علیرضا اردکانی مدیر اجرایی این بنیاد آغاز شد و سپس آقای هرمز عامری، عضو هیات امنا و رئیس کمیته نوروزی بنیاد فرهنگدرباره فعالیت های چندگانه “فرهنگ” درسال گذشته و برنامه های آینده آن توضیحاتی داد.
برنامه های نوروزی بنیاد فرهنگ، نتیجه بیش از 6 ۱۰ ماه همکاری کمیته نوروز و کوشش های خستگی ناپذیر علیرضا اردکانی و همکاران او، هم چنین همیاری تعداد کثیری از داوطلبان و دوستداران فرهنگ و هنر ایران است که این بار نیز توانستند در طول روز،جشنی به مراتب موفق تر از سال های گذشته به همراه برنامه های هنری و سرگرم کننده گوناگون از فرهنگ غنی و هنرهای قدیم و جدید ملت ایران را به نمایش بگذارند.

1501-82

1501-83

1501-84

برنامه هنری امسال، مولتی میدیای “باد بهار” کاری از مامک خادم، واریته ای بهاری همراه با رنگ و نور و آواز و نواهایی سرشار از شور و شوق و تحرک و معرفی موسیقی و رقص هایی از اقوام و ملل گوناگون نواحی جاده ابریشم بود. درقسمت های مختلف این مولتی میدیا که با نمایش فیلم هایی در رابطه با نوروز همراه بود، سرودخوانی بچه ها درنقش ابر و باد و گل های صحرایی که با باران بهاری شکوفا می شوند، برای تماشاگر نوید دهنده سرآمدن زمستان و از راه رسیدن بهاربود. ورود حاجی فیروز سمبل دیرپا و شادی آور نوروزی آن ها را به وجد آورد وگروه همخوانی گروه کرزنان نوایی در کنار نوازندگانی که آواز مامک خادم را همراهی می کردند ازهمان آغاز برنامه شور و حال خاصی دربین تماشاگران ایجاد کرد.
امسال هم چون سال های گذشته، برای خانواده ها و بچه هایی که مشتاقانه و اغلب آن ها با لباس های محلی ایرانی برای شرکت در رژه مخصوص، ساعت ها زودتر از آغاز برنامه به محل موزه آمده بودند، برنامه های سرگرم کننده، همخوانی با زیبا شیرازی و کاردستی ترتیب داده شده بود.
آقای علی رازی، بنیانگذارو رئیس هیئت مدیره بنیاد فرهنگ، مهندس شهرساز وبیزنس من موفق و نیکوکاری است که علاوه برریاست این بنیاد، معاونت هیئت امنای “میدنایت میشن” نهادی برای خدمات بشردوستانه به مردم بی بضاعت را نیز برعهده دارد. این نهاد روزی 2000 غذای روزانه و 300 تختخواب برای افراد بی خانمان مهیا می سازد و با ایجاد مراکز درمانی شرایطی نیز برای بهبودی و درمان اعتیاد به الکل و مواد مخدر برای نیازمندان بوجود آورده است. آقای رازی در سال 2011 برای انجام خدمات دیرپا و ارزنده خود به جامعه آمریکا به دریافت مدال افتخار “الیس آیلند” نائل شد.
آقای رازی درحالی که درجمع شرکت کنندگانی که برای تماشای برنامه درمقابل تئاتر بینگ صف کشیده اند ایستاده است می گوید بنیاد فرهنگ توانسته نوروز را از حالت شخصی و خصوصی بیرون آورده و آن را از نو و آنگونه که شایسته آن است تعریف کند:” امروز بعد از 8 سال احساس می کنم حقیقتایکی از رویاهای بزرگ من با همکاری تعداد زیادی از ایرانیان خوش قلب و نیکوکار و کسانی که به فرهنگ ایران علاقه دارند جامه عمل پوشیده است. با وجود شرایطی که تبلیغات منفی در اطراف ایران در اخبار و رسانه ها بوجود آورده، امروز وقتی در خیابان های این شهر رانندگی می کنید می توانید بیرق های اعلام برگزاری نوروز، جشن باستانی ایرانیان که درخیابان های اصلی افراشته شده است را ببینید. امروز، نوروز توانسته لس آنجلس را تسخیر کند و گوشه هایی از زیبایی های فرهنگ ما را به خوبی به نمایش بگذارد.”

1501-85

1501-86

1501-87

درفضای باز موزه، نوای ساز و دهل نوروزی،آغاز رژه بچه ها با لباس های محلی را اعلام می کند. دیدارکنندگان ضمن شنیدن موسیقی شاد ایرانی و تماشای اجرای رقص های سنتی، در کنار یکی از بزرگ ترین و زیباترین هفت سین های چند سال گذشته عکس های یادگاری می گیرند. کمی دیرتر اجرای کنسرت توسط گروه نیاز و اعظم علی با حضور بیش از 4000 شرکت کننده در محوطه “هنکاک پارک”موزه، پایان پرشور و هیجانی برای یک روز شادی آفرین و برنامه های نوروزی بنیاد فرهنگ است. برنامه هایی که بنا برگفته آقای علیرضا اردکانی، از سال آینده در محل دانشگاه لس آنجلس و تالار رویس هال برگزار خواهد شد: “محوطه دانشگاه لس آنجلس برای پذیرش جمعیت شرکت کنندگانی که هرسال از سال پیش بیشتر می شود وسعت بیشتری دارد. ما در بنیاد فرهنگ از این همه استقبال مردم شگفت زده ایم و واقعا خوشحالیم که می توانیم این امکانات تازه و فضای بزرگ تر را برای علاقمندان به شرکت دربرنامه های نوروزی سال آینده بوجود بیاوریم.”
در نهایت حضورجمع کثیرشرکت کنندگان غیر ایرانی که برای آشنایی بیشتر با آئین و فرهنگ ایرانی به محل موزه آمده بودند، حس غرور و سربلندی خاصی دربین ایرانیان بویژه جوان تر ها ایجاد کرده بود. ترانه سپاسی دانشجوی 22 ساله رشته حقوق سیاسی دانشگاه سن دیگو که با جمع دوستان آمریکایی اش برای شرکت در جشن نوروزی فرهنگ به لاکما آمده است می گوید: “امروز احساس می کنم هم زیبایی های عید نوروز را به دوستان نشان داده ام و هم خودم به صورتی شگفت انگیز با نوروز و نیاکانم نزدیک ترشده ام. “
برای آن دسته از علاقمندانی که موفق به شرکت در جشن نوروزی بنیاد فرهنگ در موزه “لاکما” نشدند این جشن یک بار دیگر در روز شنبه 26 مارچ از ساعت یازده و نیم تا 5 بعد از ظهر در در دانشکده هنرهای زیبای “کلرترور” دانشگاه ارواین برگزار خواهد شد.

***

آدرس و تلفن اطلاعات :

UCI Claire Trevor School of the Arts
4004 Mesa Road,
Irvine, CA 92617
310-666-1536
Farhang.org/NowruzOC

1501-90

1501-91