1421-3

1421-4

بیتا دریاباری، بنیانگذار “مرکزبرابری پارس”، نهادی برای حمایت قانونی از حقوق شهروندان ایرانی آمریکایی، بویژه مهاجران ایرانی و مکانی برای گردهم آیی هرچه بیشتر اعضای این جامعه درشهر لس آنجلس را به جرات می توان مظهری از روح بخشنده انسانی خواند. 
 بانویی موفق و نیکوکار که در 16 سالگی ایران را به قصد تحصیل درآمریکا ترک کرد وپس از اتمام تحصیلات در رشته علوم کامپیوتری، فنآوری و ارتباطات در دانشگاه “گلدن گیت” سانفرانسیسکو توانست از شرایط مناسبی که در آن زمان در زمینه تکنولوژی در “سیلیکون ولی” بوجود آمده بود  استفاده کند.او پس از پیوستن به چند موسسه پیشتاز در رشته مخابرات ازجمله شرکت “ام سی آی” درآن زمان توانست مسیرموفقیت را به سرعت طی کرده و هم زمان با همسر سابق خود، امید کردستانی (یکی از مشاوران ارشد شرکت معروف گوگل) شهرت و اعتباری چشمگیر در زمینه فنآوری و ارتباطات بدست آورد.
خانم دریاباری بخاطرعلاقه ویژه ای که به معرفی فرهنگ ایران و بهترساختن شرایط زندگی مردم ایران و دیگرکشورهای همجواردارد، بخش عظیمی ازثروت و سرمایه خود را به انجام امور بشردوستانه وخیریه و به ویژه حمایت ازفرهنگ و هنر کشور خود اختصاص داده است. او درطول چند سال گذشته با کمک شش و نیم میلیون دلاری خود به دانشگاه استنفورد، بخش پژوهش های ایران شناسی و برنامه مطالعات شعر وادب این دانشگاه را حمایت کرده و درسال  2009 هم با کمک به بخش “بنیاد میراث ایران”در موزه بریتانیا در لندن،دربرگزاری نمایشگاه شاه عباس صفوی مشارکت داشته است. خانم دریاباری اخیرا با اهدای 2 میلیون دلار به بخش شاهنامه دانشکده “پمبروگ” دانشگاه کمبریج در انگلستان، ادامه پژوهش ها بر روی این اثر کلاسیک ادب پارسی را نیز امکان پذیر کرده است.
بیتا دریاباری درسال 2010 به منظورکوشش در راه ایجاد جامعه ای همسو و باشفقت که در آن ایرانیان از هرقومیت و نژاد و هرباور مذهبی بتوانند حضور داشته باشند، “مرکز برابری پارس” را پایه گذاری کرده است. اودر گفتگویی با جوانان درباره فعالیت های این مرکز و نخستین جشن پاییزی پارس که روز 13 سپتامبر در شهرلس آنجلس برگزار می شود، هم چنین درباره انگیزه خود در انتخاب راه هایی برای فعالیت های بشردوستانه می گوید:
من فکر می کنم همه انسان ها ذاتا افرادی بشردوست هستند و بر این باورم که هریک از ما به این دنیا می آییم تا به صورتی به همنوعان خود کمک کنیم. یکی از چیزهایی که از دوران کودکی ام درایران بیاد دارم هم  این است که ازهمان بچگی به ما یاد داده اند که با دیگران مهربان باشیم، دست دیگران را بگیریم و به فقرا کمک کنیم و به اصطلاح سکه ای کف دستشان بگذاریم. این ها همه بخشی از فرهنگ ما ایرانی ها بوده و هست. این که  به نوع بشر عشق بورزیم وبه شرایط زندگی دیگران توجه داشته باشیم. من خیلی خوشحالم که توانسته ام به شرایط مالی برسم که به من امکان انجام کارهای مثبتی دراین زمینه  را داده است. خوشحالم از اینکه توانسته چه در اینجا و چه در کشورهای دیگر و حتی مقداری هم در کشور خودم ایران که همانطور که می دانید بخاطر تحریم های موجود به راحتی میسر نیست خدماتی انجام بدهم. خوشبختانه توانسته ام از طریق سازمان های خیریه ای مثل “بنیاد امید مهر” و “محک” یک سری از کمک هایی که می خواسته ام را به مردم و مملکت خودم برسانم. اما درجواب به بخش دوم سئوال شما، فکر می کنم خانواده ام و محیطی که در آن بزرگ شده ام تاثیر زیادی درانتخاب راهی که درآن قدم گذاشته ام داشته است. مثلا چیزهایی که درباره پدربزرگم شنیده بودم. اینکه در خانه اش همیشه به روی نیازمندان باز بود واگرفقیری سرظهربه خانه او رجوع می کرده حتما می بایست سر سفره آن ها بنشیند و غذا بخورد. پدرم هم که دندانپزشک بود درهرفرصتی که پیش می آمد خدمات خودش را به طور رایگان دراختیار کسانی که امکانات مالی نداشتند می گذاشت. شاید به همین دلیل هم بعدها وقتی به موقعیت مالی مناسبی رسیدم که توانستم بدیگران کمک کنم از این فرصت استفاده کردم. حالا چه درمورد باسواد کردن زنان یا بچه ها ، چه درمورد خدماتی که بعد از زلزله بم برای بازسازی زندگی اهالی منطقه انجام دادیم یا حتی کمکرسانی به مناطق آسیب دیده در نقاط دیگر جهان. به نظر من زندگی وقتی معنی و مفهومی واقعی پیدا می کند که انسان بتواند مددکاری کرده و به دیگران کمک رسانی کند.

1421-5

چطور شد که تصمیم گرفتید شعبه ای از مرکز برابری پارس را درشهر لس آنجلس تاسیس کنید؟
مرکزبرابری پارس از چهارسال و نیم پیش کارخودش را آغاز کرده و دلیل ایجاد این مرکز هم کمک به ایرانیان درگوشه و کنار آمریکا بوده است. بعد از تحقیقات اولیه ای  که انجام دادیم متوجه شدیم که بیشترین تعداد ایرانی هایی که احتیاج به کمک های این مرکز دارند در لس آنجلس که بزرگترین جامعه ایرانیان خارج از کشوراست متمرکز شده اند. البته مدتی طول کشید تا بتوانیم زمینه های این کاررا فراهم و تعداد افرادی که برای امورمددکاری درنظر داشتیم را پیدا کنیم. خوشحالم که درحال حاضربیش از یکسال است که شعبه لس آنجلس کار خودش را آغاز کرده و بسیاری از ایرانی ها، ازجمله مهاجرانی که بتازگی وارد آمریکا و بخصوص لس آنجلس شده اندو احتیاج به کمک های قانونی درامور مهاجرت دارند توانسته اند از مزایایی که در این مرکز برای آن ها درنظر گرفته شده استفاده کنند.
دریک سال گذشته عکس العمل ها بخصوص از لحاظ مشارکت ایرانیان در فعالیت های مرکز برابری پارس چگونه بوده است؟
عکس العمل ها دوگانه اند. بسیاری از اشخاصی که من و فعالیت های این مرکز را می شناسند طبیعتا راحت ترند. آن هاغالبا با مرکز تماس می گیرند و داوطلب می شوند که از طرق مختلف کمک رسانی و مشارکت کنند. بخصوص برای تدریس در کلاس های مختلفی که این بنیاد دراختیارمراجعه کنندگان قرارداده است. درطول این مدت داوطلب های زیادی داشته ایم. هم چنین کارگاه های رایگان مختلفی که در آن به مسائل و مشکلات خانوادگی و حل آن ها پرداخته می شود. البته کسانی هم هستند که شاید مرا نمی شناسند و یا از راه دور با شرایط  زندگی من آشنایی دارند. اغلب می شنوم که این افراد می گویند خانم دریاباری خودش پول دارد و به کمک مالی دیگران نیازی نیست.  بنظر من این مسئله نمایانگر عدم آگاهی این افراد از کارکرد اینگونه مراکز نیکوکاری است. متاسفانه این افراد متوجه نیستند که زمانی که  یک مرکز خیریه درهایش را به روی عموم مردم باز می کند طبق قوانین کشور آمریکا نمی تواند فقط با پول و سرمایه فرد یا افرادی که آن را پایه گذاری کرده اند فعالیت کند. من طبق قوانین موجود می توانم فقط 50 و یا حداکثر 60 درصد از سرمایه این مرکز را تقبل کنم و باقی آن باید از طرف جامعه ای پرداخت شود که مرکز برای انجام خدمت به آن تاسیس شده است. حالا این کمک ها می تواند از طریق هدایای مالی بنیادها وبیزنس های ایرانی و یا بخش خصوصی و کمک های فردی اعضای جامعه که توانایی آن را دارند باشد. اما درهرصورت باید توازنی برقرارباشد تا این موسسه که ما برای گشایش آن متحمل زحمات زیادی شده ایم تعطیل نشود. ما تا جایی که امکان داشته است درباره مرکزبرابری پارس صحبت کرده واطلاعات داده ایم چرا که این مسئله خیلی مهم است که مردم بدانند حفظ و حراست از اینگونه مراکز بدون همیاری و همکاری آن ها امکان پذیرنیست. البته این را هم باید اضافه کنم که امروزخیلی از ایرانیانی که به اهمیت این مسئله پی برده اند قدم پیش گذاشته اند و به اشکال مختلف کمک می کنند و به تعداد اعضای مرکز هم هرروز اضافه می شود. وظیفه ما این است که خبررسانی کنیم تا کسانی که مایل به همکاری با این بنیاد هستند  و هم چنین کسانی که به خدمات آن احتیاج دارند درمورد آن آگاهی های لازم را پیدا کنند. واکنش مثبت ایرانیان به این مرکز هم نموداری است ازروحیه مشترک همکاری و همیاری که می تواند جامعه ما را به هم نزدیک ترکند.

1421-6

لطفا درباره نخستین جشن پاییزی مرکزبرابری پارس و دلیل برپایی این ضیافت صحبت کنید
یکی از دلایل اصلی برگزاری این جشن بزرگ این است که ما می خواهیم جامعه ایرانی از وجود ما با اطلاع باشد و از کارهایی که در این مرکز انجام می دهیم آگاهی پیدا کند. به این صورت اعضای جامعه می توانند از نزدیک با مدیر، کارکنان و داوطلبان مرکزو هم چنین اهداف و برنامه های آن از نزدیک آشنا بشوند. در اینگونه گردهم آیی ها ضمن آنکه ما درواقع همایش اعضای جامعه ایرانی را جشن می گیریم، مردم می توانند از راندمان و بازده کارهایی که در چند سال از طریق مرکز برابری پارس انجام گرفته هم آگاهی پیدا کنند و با حضور خود دراین جشن در این فعالیت ها مشارکت داشته باشند. خرید بلیت های جشن پائیزی مرکز درواقع کمکی است در راه پیشبرد اهداف خیرخواهانه بنیاد ودرعین حال ایجاد همبستگی و یکپارچگی و روحیه همکاری و همیاری درجامعه ایرانی لس آنجلس.
مرکزبرابری پارس را امروز چگونه می بینید و آرزوی شما برای آینده این مرکز چیست؟
این مرکز درحال حاضر روبه رشد و توسعه است وخیلی ها برای رسیدگی به امورمختلف به آن رجوع می کنند. بعضی ها فقط برای اینکه بتوانند جزئی از جامعه ایرانی باقی بمانند و یا از کلاس های مختلف آن بهره مند شوند به این مرکز سر می زنند. برخی دیگر از جمله شهروندان ایرانی مسن تربه آن به عنوان محلی برای گردهم آیی و محل حشر و نشربا هموطنان دیگرنگاه می کنند. چیزی که برای من بسیار اهمیت دارد این است که روزی بتوانم ببینم که هرایرانی از هرقومیت، مذهب و باوری این محل را متعلق بخودش بداند. ما هم می توانیم مثل همه اقلیت های دیگر این کشور محلی برای تجمع و گردهم آیی هایمان داشته باشیم. مرکزی که از ما حمایت کند و برای ما برنامه های سالم و مفیدی داشته باشد. به نظر من به عنوان یک فرد ایرانی این حق ماست.

***

نخستین جشن پاییزی مرکز برابری پارس
تاریخ: شنبه سیزدهم سپتامبر
مکان: هتل هیلتون یونیورسال

تهیه بلیط: www.parsequalitycenter.org

1421-7

1421-8