1553-32

به مناسبت برگزاری جشن نوروزی رکوردشکن “بنیاد فرهنگ” در دانشگاه لس آنجلس
جشن نوروز”بنیاد فرهنگ”، جشنی همیشگی و فراموش نشدنی

1553-33

1553-35

روز یکشنبه 12 مارچ، بنیاد فرهنگ با برگزاری یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین جشن های نوروزی ایرانیان درخارج ازکشور رکورد تازه ای بجای گذاشت.این بنیاد هم چنین زمینه هایی رافراهم کرد تا جشن باستانی ایرانیان از این پس در سال های آینده هم با شکوه و وسعت بیشتری برگزار شده و هرسلا میزبان و پذیرای جمعیت بیشتری از شرکت کنندگانی باشد که برای شرکت در این جشن از لس آنجلس و شهرهای حومه به محوطه “دیکسون کورت” و تالار رویس هال دانشگاه لس آنجلس می آیند.
آقای علی رازی، مدیرو پایه گزاربنیاد فرهنگ می گوید: “ما خوشحالیم که امسال در فضایی بازترو دوسه برابر موزه “لاکما” این برنامه نوروزی را تدارک دیده ایم. ضمن آنکه این محل یک مرکز آکادمیک مهم درشهر لس آنجلس بشمار می رود و هم چنین به مرکز ثقل جامعه ایرانی این شهر هم نزدیک تر است. همانطورکه می بینید ما اینجا توانسته ایم میزبان جمعیتی دو سه برابر جمعیت سال قبل درموزه لاکما باشیم و درنهایت امیدواریم با این امکانات تازه بتوانیم در آینده نوع برگزاری جشن های نوروزی را از این هم گسترده تر کنیم.”

1553-36

1553-37

همه چیزبا ساز و دهل نوروزی آغاز شد

کمی پیش تراز زمان آغاز جشن، جمعیتی از ایرانی ها و غیرایرانی ها بطورگروهی و یا تکنفره برای شرکت در جشن بزرگ نوروزی “بنیاد فرهنگ” بطرف محل برگزاری جشن و زمین چمن کاری شده “دیکسون کورت” دانشگاه لس آنجلس آمدند. جشنی که مثل هرسال با صدای ساز و دهل روبیک هاراتونیان و گورک رستمیان به پیشواز نوروز 1396 می رفت. صدها ایرانی-آمریکایی از سه نسل مختلف در طول بعد ازظهری گرم و آفتابی ساعت ها به تماشای برنامه های هنری پرداختند که در دو بخش شمالی و جنوبی میدان اجرا می شد. دروسط محوطه، هفت سین عظیم وبا شکوهی به چشم می خورد که با گل هایی به رنگ پرچم ایران، رنگ های سبز و سرخ تزئین شده بود که چندکبوتر زنده سفید- سمبل صلح و آشتی- آن را تکمیل می کردند. درچایخانه باصفای امسال، میزبانان با لباس محلی با چای و شیرینی از مدعوین پذیرایی می کردند. صدای ساز دف نوازان و گروه همخوانی بچه ها از دوسوی مختلف محل برنامه، شرکت کنندگان هیجان زده را دعوت به مشارکت می کرد. رقصندگان باله جانبازیان که امسال صحنه وسیع و زیبایی برای اجرای برنامه پیدا کرده بودند، روی صحنه بزرگ با لباس های رنگارنگ زیرنور آفتاب به اجرای رقص های محلی پرداختند. جمعیت کثیری از بچه ها در گوشه ای به قصه گویی گوش می دادند و یا با خوش نویسی و کاردستی سرگرم بودند درحالیکه بچه های دیگرصف کشیده بودند تا روی صورتشان نقاشی بشود.
درغرفه عروسک گردانی، مادر و دختر هنرمند نگار ونارگل استخریکی از قصه های شاهنامه را برای بچه ها بازآفرینی کرده اند. نارگل می گوید: “شوی ما یکی از داستان های شاهنامه بنام بیژن و منیژه بود و خیلی روی این قصه کارکرده بودیم تا بتوانیم فرهنگ ایرانی را برایشان تعریف کنیم. امروزرا خیلی دوست داشتم چون بچه ها توانستند با ما همراهی کنند، شخصیت کیخسرو که شخصیت بامزه ای است را از نزدیک تماشا کنند بعد با عروسک ها عکس بگیرند و آن ها را آزمایش کنند و از این راه داستان شاهنامه فردوسی را یاد بگیرند. بنظرمن بچه ها باید درباره داستان پیدا شدن نوروز بدانند. ما این قصه را به زبان انگلیسی تعریف کردیم تا بچه ها بهتربتوانند جزئیات آن را بفهمند.”

1553-38

1553-39

رژه لباس های محلی

یکی دیگر ازبخش های هیجان انگیزبرنامه نوروزی امسال مثل سال های گذشته، رژه لباس های محلی بود که سرساعت 3 بعد از ظهرانجام شد. امسال هم چون هرسال بچه ها و مادرانشان با پوشش هایی از لباس های قاجاری و گیلکی گرفته تا کردی و قشقایی با تور و گل و پولک نماینده های کوچکی از مردمان نواحی مختلف ایران زمین بودند.
گلنسا احمدی 7 ساله در لباس محلی گیلکی می گوید با مادربزرگش از یک هفته پیش مشغول دوخت و دوز این لباس تازه بوده است که با کلاه و تورهای پولک دوزی شده قرمز و سبز یکی از زیباترین پوشش های محلی امسال بود. رژه که از ضلع شمالی میدان آغازشد توسط حاجی فیروز و عمونوروزی که به شیوه بابالنگ دراز روی پایه های چوبی بلند راه می رفتند هدایت می شد و بچه ها و همراهانشان با صدای موسیقی و دایره زنگی از این نقطه تا جلوی “رویس هال” درحالیکه جمعیت کثیری از شرکت کنندگان سر راه برای آن ها هورا می کشیدند رژه رفتند.
بین همه این برنامه ها، موسیقی “دی جی آرین” گرمای بیشتری به جشن می بخشید و شرکت کنندگان دورمیزهای پیک نیک با رومیزی های سبزو قرمز ضمن شنیدن موسیقی به خوردن غذاهای متنوع حاضر درمحل و تنقلات گوناگون می پرداختند.
برنامه ها هرکدام در طول روز یک یا دوبار تکرار می شد تا همه شرکت کنندگان بتوانند درهمه ساعات روز از همه برنامه ها استفاده کنند. از جمله برنامه ویژه زیبا شیرازی خواننده و آهنگساز و گروه نوازندگان همراهش که بچه ها را به مشارکت در اجرای برنامه دعوت می کرد و شورو شوق زیادی درمیان جمعیت بوجود آورده بود.
علیرضا اردکانی، مدیراجرایی “بنیادفرهنگ” می گوید برنامه ریزی نوروز امسال با درنظرگرفتن تغییرمکان از “لاکما” به دانشگاه لس آنجلس دقیقا یک هفته پس از برگزاری جشن نوروزی پارسال آغاز شد:”اما امروز ما بی نهایت خوشحالیم که می بینیم کوشش های یکایک برگزار کنندگان تا این حد موفق بوده است و ما توانستیم یکباردیگرشاهد حضورجمعیت عظیم و رکوردشکنی دربرنامه نوروزی امسال باشیم. جشن امسال، یک تجربه باورنکردنی تازه بود که بتوانیم مردمی از همه سنین و از رده های مختلف اجتماعی را درکناریکدیگر ودریک جشن نوروزی ایرانی داشته باشیم. نوروز ایرانی و جشن طبیعت. البته طبیعت هم با ما سرسازگاری داشت چرا که یکی از گرم ترین و زیباترین روزهای آفتابی کالیفرنیای جنوبی را برای این کار به ما هدیه داد.”
یک کنسرت بی سابقه
کمی پیش از ساعت 5 بعدازظهر، آندسته از شرکت کنندگانی که بلیت های کنسرت محسن نامجو را تهیه کرده بودند بطرف تالار باشکوه “رویس هال” راه افتادند تا یک روز گرم و پر از شادی نوروزی را با شنیدن موسیقی این خواننده پیشرو و آوانگارد ایرانی بپایان برسانند.
کنسرت سه ساعته محسن نامجو با حضور دو مهمان “سورپرایز”، سوسن دیهیم آهنگساز و خواننده ساکن لس آنجلس و آرش سبحانی (گروه کیوسک) خواننده و نوازنده گیتار ساکن سن فرانسیسکو درسالنی لبالب از تماشاگر، یکی از هیجان انگیزترین و جالب ترین اجراهای این خواننده غیرمعمول بود که درطول مدت اجرا تماشاگران را بخود جذب کرد و موسیقی غیرمتعارف و اجرای پرشور او هم بی نهایت بردل نشست. درآخر برنامه،استقبال کم نظیرتماشاگران باعث شد تا آقای نامجوو همراهانش یکباردیگر روی صحنه ظاهرشده درپاسخ به ابراز احساسات مردم یک ترانه دیگر را هم اجرا کنند.
برنامه نوروزی بنیاد فرهنگ یکبار دیگر در روز 25 مارچ در اورنج کاونتی درتالاردانشکده هنرهای کلر تروور تکرار خواهد شد.

Farhang.org/NowruzOC

1553-40

1553-41

1553-42

1553-43

1553-44

1553-45

1553-46