1357-2

1357-3

فیلم Stepping High «گامی بلند» به کارگردانی هنری چار کارگردان سرشناس ایرانی درهالیوود و در شبکه های تلویزیونی دیسکاوری (Discovery) و HBO ، که در آن به یک خانواده ایرانی و یک دختر شجاع ایرانی می پردازد از همین جمعه 14 جون در انسینوی لس آنجلس

At THE LAEMMLE’S TOWN CENTER 5 ENCINO

روی پرده میرود، فیلمی که هنوز بروی پرده عمومی نرفته درمیان ایرانیان وحتی امریکایی ها،هیاهویی را برانگیخته است.

این فیلم در طی دوماه گذشته، دونمایش خصوصی داشت که خیلی از ایرانیان وامریکائیان بدیدنش رفتند و بهمین جهت ماباگروهی از آنها درباه فیلم گفتگوکردیم که به نکاتی اشاره کردند که بسیار خواندنی وغرورانگیزاست.

***

1357-4

ژیلت:
من هرگاه در فیلمی به ایرانیان می پرداختند، با اکراه بدیدنش میرفتم، چون خوب می دانستم که به طریقی چهره زیبا و با شخصیت ایرانی را مخدوش می کنند، ولی وقتی  فیلم Stepping High را دیدم، بجرات دچار احساسات شدم، برای اولین بار چهره مهربان، صبور و با شخصیت و غرورآفرین ایرانی را در این فیلم دیدم، دو سه بار اشکهایم سرازیر شد، بی اختیار کف زدم ودر پایان بدنبال هنری چار رفتم، تا او را به آغوش بکشم و بگویم که چه کار بزرگی کرده است، چگونه آبروی جامعه ایرانی را حفظ کرده است. من اینک به اتفاق دوستان امریکایی خود به دیدن این فیلم می روم، با همکلاسی هایم درکالج به تماشا می نشینم، چون با احساس خوبی سینما را ترک خواهم کرد.

مجید:
من قبلا یک سریال محبوب هنری چار را درکانال دیسکاوری دیده بودم، شیوه کارش را دوست داشتم، او اصولا یک انسان خوش قلب و مهربان است ، او یک ایرانی آشوری غرورآفرین است، من کمتر ایرانی را دیده ام که بیش از 40 سال از ایران دور باشد وهنوز فارسی را به زیبایی  تکلم کند و حتی گاه هیچ کلمه انگلیسی بکار نبرد.
من وقتی به دیدن این فیلم رفتم، برای اولین بار درسینما، به ایرانی بودن خودم افتخار کردم، به هنری چار درود فرستادم که با ظرافت و استادی خاصی فیلم را ساخته، بدون اینکه به هیچکس و هیچ مردمی، هیچ مذهبی، عقیده ای توهین بکند، انسانیت را به نمایش گذاشته است، یعنی همان شعار «بنی آدم اعضای یکدیگرند» و من باخود گفتم همه ایرانیان باید این فیلم را تماشا کنند، برای هر سن وسالی دیدنی است، چون در آن زبان فارسی نیز بکار گرفته میشود، بازیگران هم همه در نقش خود جا افتاده اند.

علی:
من مسافر ایران هستم، من دورادور بخاطر ظلم و ناروایی های هالیوود نسبت به ایرانیان غصه می خوردم. همیشه دلم می خواست یک فیلمساز ایرانی،فیلمی بسازد که بخشی از شخصیت والای ایرانی را به جهان نشان بدهد و من با دیدن  این فیلم بارها اشک ریختم. به هنری چار درود فرستادم که چنین جسارتی بخرج داد، در یک کمپانی امریکایی، فیلمی این چنین مثبت وغرورانگیز درباره ایرانی ساخت.
من در طی فیلم خودم را در جمع آنها می دیدم، می خواستم فریاد بزنم و زمانی که صحنه های پراحساس فیلم شروع شد،بی اختیار صورتم خیس شد.

فریبا:
من قبلا در ایران دو سه فیلم دوبله شده هنری چار را دیده بودم، که درباره روابط زیبای انسانها وحیوانات خانگی بود، آنروزها نمیدانستم ک هنری چار ایرانی است یک آشوری افتخارآفرین ایرانی است، برای اولین بار در مجله جوانان خواندم که او یک ایرانی در هالیوود است، چقدرخوشحال شدم و به همه فامیل و دوستان در ایران زنگ زدم و اینبار وقتی شانس حضور در نمایش خصوصی فیلم را پیدا کردم، مرتب با تلفن دستی با ایران حرف میزدم، حتی صدای  فیلم را به گوش آنها می رساندم وبه آنها می گفتم که بیشترحاضرین در سالن اشک می ریزند من دوباره و ده باره این فیلم را خواهم دید.

1357-5

کوین:
من بعنوان یک امریکایی با دوستان ایرانی خود بدیدن خصوصی فیلم رفتم، برایم بسیار دیدنی بود، من نمایی تازه از چهره ایرانی را دراین فیلم دیده بودم، البته من بدلیل دوستی و رفت و آمد در طی 6ماه گذشته با ایرانیان و اخلاق و منش پسندیده شان آشنا شدم، ولی این فیلم مرا تکان داد، چون دیدم قبلا چقدرغیرمنصفانه در سینمای امریکا با ایرانیان برخورد شده است. نباید غافل باشم که چند چهره ایرانی چون رضا بدیعی، شهره آغداشلو، باب یاری ، مری آپیک با کارهای درخشان هالیوود را شوکه کرده بودند، ولی تا امروز در یک فیلم امریکایی به یک خانواده و یک دختر ایرانی نپرداخته بودند.

کاوه:
وقتی فیلم را دیدم، صبر نداشتم تا هنری چار را ازنزدیک ببینم، او را بغل کنم و به او بخاطر این تلاش و جسارت اش درود بفرستم پون فیلم همه را تحت تاثیر قرار داد، خصوصا که یک کمپانی امریکایی، این فیلم را تهیه کرده، پخش کننده امریکایی آنرا پخش میکند همه اینها نشانه توجه تازه و نگاه تازه به جامعه ایرانی، به شخصیت ایرانی است.

زیبا:
من با تردید به تماشای این فیلم نشستم، با خودم گفتم شاید بصورت شعار باشد، یا یک طرفه باشد، یا فقط نیم نگاهی به جامعه ایرانی باشد. ولی با خوشحالی و سرافرازی شاهد فیلمی شدم که مرا بارها دچار احساسات کرد، بارها اشکهایم سرازیر شد. فیلم پر از رقص و موزیک وحرکت است، ولی درواقع خطی از انسانیت، غرور و معرفت در آن موج میزند.

شاهن:
بنظر من «هنری چار» درهای تازه ای را بروی هالیوود و شناسایی ایرانیان گشود، اینک خیلی از فیلمسازان با جسارت بیشتر، فیلمهایی درباره منش و اخلاق و جوانمردی و روح پاک ایرانیان می سازند.
من با دیدن این فیلم بعنوان یک ارمنی ایرانی بخود می بالم و به هنری چار تبریک می گویم که چنین قدم بزرگی را برداشته است و بقول خود شما در مجله جوانان یک پل آشتی میان دو ملت برپا ساخته است.

سیلوا:
من یک سریال از هنری چار درکانال دیسکاوری دیده بودم، ولی آنروزها نمی دانستم که او یک ایرانی است. این بار که به دیدن خصوصی  فیلم رفتم او را شناختم.  من چنین انسانی را ستایش میکنم، چون او قدمی برداشته که در طی این 30 سال هیچکس برنداشته است.
هنری چار با این فیلم چشم غیرایرانیان را بروی چهره واقعی ایرانیان گشوده است.

1357-6

1357-7

1357-8

1357-9

1357-11

1357-12

1357-13