1559-13

به مناسبت آغازکار “جشن سینمای ایران در دانشگاه UCLA”با همکاری بنیاد فرهنگ :
بنیـادفرهنگ، “آرشیـو فیلـم و تلویـزیون دانشگـاه UCLA”
و بیش از 30 سال تلاش برای ایجاد پل فرهنگی ازطریق سینمای ایران

1559-14

فیروزه خطیبی
“آرشیو فیلم و تلویزیون دانشگاه UCLA” که بخاطرتلاش هایی که برای حفاظت از فیلم های کمیاب قدیمی انجام داده است شناخته می شود با بیش از 450 هزار قطعه فیلم و ویدیو، یکی از عظیم ترین آرشیو های فیلم و تلویزیون جهان به شمار می رود. این آرشیو معتبر بیش از 40 سال است که به کار معرفی تماشاگران آمریکایی با آثارمهم سینماگران تازه و جنبش های سینمایی درسراسردنیا از جمله ایران اشتغال دارد.
“آرشیو فیلم و تلویزیون دانشگاه یو سی ال ای” درنزدیک به 30 سال گذشته کوشیده است تا از طریق نمایش سالیانه فیلم های ایرانی در آمریکا و تاثیری که به نمایش گذاشتن این فیلم ها بر تماشاگر دارد پل ارتباطی بین دو فرهنگی که در غیر این صورت فاصله های سیاسی فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند ایجاد کند.
امسال یکبار دیگر با همکاری “بنیاد فرهنگ”، یک بنیاد غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیرمذهبی در جنوب کالیفرنیا، “جشن سینمای ایران دانشگاه یو سی ال ای” فرصتی بوجود آورده است تا اهالی لس آنجلس بتوانند صداهای تازه سینماگران مطرح امروز ایران را روی پرده سینما تجربه کرده و ازنزدیک با برخی از این فیلمسازان آشنا شوند. ضمن آنکه بخشی از جشنواره امسال هم به گرامیداشت عباس کیارستمی، فیلمساز برتر و یکی از تاثیر گذارترین کارگردان های سینمای ایران وجهان اختصاص داده شده است.
علیرضا اردکانی مدیراجرایی بنیاد فرهنگ می گوید:”ما هرسال درانتظار گشایش برنامه سالیانه “جشن سینمای ایران دانشگاه یو سی ال ای” هستیم. این فرصتی است تا بنیاد فرهنگ بتواند یکباردیگر از طریق همکاری با “آرشیو فیلم و تلویزیون یوسی ال ای” در ارائه این برنامه های کم نظیر به دوستداران سینما درکالیفرنیای جنوبی سهمی داشته باشد. امسال هم ما یکبار دیگراز تعداد فیلم های برجسته ای که “آرشیو” برای این برنامه انتخاب کرده است شگفت زده هستیم. فیلم های پرتوان درام، مستندهای کم نظیر، فیلم های کوتاه و کلاسیک و فیلم هایی که بسیاری از آن ها تم های مهمی چون شرایط زنان در جامعه امروزی ایران و وضعیت وشرایط زندگی روزمره جوامع مختلف داخل کشور را کاوش و بررسی می کنند. هرسال بارها از من پرسیده می شود که کدام یک از این فیلم ها را توصیه می کنم اما این که یک یا چند فیلم را انتخاب و توصیه کنم امری محال و غیرممکن است.چرا که هریک ازآثار منتخب امسال به سهم خود فیلم هایی بی نهایت جالب، جذاب وتماشایی هستند که با مهارت و استادی ساخته شده اند و من مثل هرسال تماشای همه این مجموعه فیلم ها را به دوستداران سینمای ایران توصیه می کنم.”

1559-17

فیلم هایی درباره پیچیدگی های جامعه امروز ایران
هریک از فیلم های جشنواره امسال، به صورتی نمایانگرپیچیده گی های زندگی جوامع مختلف ایران و هم چنین جامعه پراکنده ایرانیان خارج ازکشور است. ضمن آنکه روایت های این فیلمسازان ازهمه مرزها گذر کرده و تبدیل به یک تجربه جهانی می شود تا یکایک مارا چه به عنوان یک تماشاگر وچه درقالب یک انسان به هم پیوند بدهد.
“جشن سینمای ایران دانشگاه یو سی ال ای” روز 6 ماه می با فیلم برجسته “ابد و یک روز” که برای نخستین بار در لس آنجلس به نمایش درمی آید وبا حضورجمعی از دست اندرکاران سینما ازجمله سینماگران مهمان کارخود را آغاز می کند.
“ابد و یک روز” محصول سال 1394 به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی، برنده 8 جایزه سیمرغ از سی و چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر تهران است. علاوه بر جایزه فیلم منتخب تماشاگران، جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم اول یک کارگردان نیز به “ابد ویک روز” تعلق گرفته است. فیلم ماجرای دخترجوانی به نام سمیه (با بازی پریناز ایزدیار) است که پس از مرگ پدرخانواده و شرایطی که پیش آمده قرار است به زودی به عقد مردی افغان درآید. اما سمیه در انتخاب این وصلت مردد است چرا که وضعیت خانه ای که در آن زندگی می کند تا حدود زیادی به او وابسته است. اومادر پیر و از کار افتاده ای دارد و البته برادران و خواهرانی که همواره درحال جنگ و نزاع با همدیگرهستند.

1559-15

بیاد عباس کیارستمی
روز جمعه 12 ماه می، آغاز دو روزمراسم گرامیداشت یادعباس کیارستمی است. این مراسم با نخستین اکران غرب آمریکای فیلم “امتحان نهایی” ساخته عادل یراقی در حضور خود این سینماگرآغازمی شود. فیلمی که فیلمنامه آن را یراقی با همکاری عباس کیارستمی نوشته است. فیلم “امتحان نهایی” یک درام خانوادگی و ماجرای یک معلم تدریس خصوصی ریاضی (با بازی شهاب حسینی) است که به خانه شاگردش می رود و همین امرموجب آشنایی او با مادربچه می شود. وقتی “زهرا”(با بازی لیلا زارع) به نامزدی معلم ریاضی درمی آید، سعید (امیرحسین سلامتی) دست به عصیانگری می زند. تا جایی که نه تنها آینده خود بلکه زندگی خانواده اش را هم به خطر می اندازد.
روز شنبه 13 ماه می فیلم “10” (محصول 2002) یکی از فیلم های برجسته نیمه راه زندگی حرفه ای عباس کیارستمی به نمایش درمی آید. این فیلم مملو از ویژه گی های فیلم ها و شیوه های کارگردانی کیارستمی است. هرچند درفیلم های بعدی شاهد آثاردلیرانه تر و بی پروای دیگری ازاین سینماگرفقیدهستیم. درجلسه ای بلافاصه پس از اکران فیلم “10” بخشی از آثار عباس کیارستمی و میراث این کارگردان شهیرمورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
عباس کیارستمی زندگی حرفه ای خود را با رهبری جنبش سینمای موج نوی ایران در دهه 1960 آغاز کرد و در واقع نخستین سینماگرایرانی به شمار می رود که توجه جهانیان را به سینمای ایران معطوف ساخت. کیارستمی بیش از 70 جایزه سینمایی در سطح جهان دریافت کرده است از جمله جایزه معتبر نخل طلای جشنواره بین المللی کن. هم چنین درماه فوریه گذشته “اتحادیه نویسندگان غرب آمریکا” کیارستمی را به عنوان دریافت کننده جایزه “ژان رنوآر”برای نوشتن بهترین فیلمنامه برگزید. بنا برگفته مارتین اسکورسیزی، کارگردان سرشناس آمریکایی، کیارستمی “یکی از آن هنرمندان کمیابی است که آگاهی ژرف و عمیقی از جهان دارند.”
درساعت هفت ونیم شنبه 13 می، فیلمی با عنوان “هفتاد و شش دقیقه و پانزده ثانیه با عباس کیارستمی” به نمایش درخواهد آمد. این فیلم به نوشته و کارگردانی صیف الله صمدیان و با شرکت عباس کیارستمی، ژولیت بینوش، مسعود کیمیایی، جعفر پناهی و علیرضا رئیسیان ساخته شده است. دراین فیلم، صمدیان، همکارقدیمی کیارستمی گزیده ای از فیلم های پشت صحنه با حضور این کارگردان را که ضمن همکاری با او گرفته به زیبایی درقالب بزرگداشتی از این هنرمند نام آور پیاده کرده است. درواقع تماشاگرفرصتی می یابد تا کیارستمی را ضمن کار کارگردانی بدون هرگونه روایتگری تماشا کند.
پیش از فیلم “هفتادو شش دقیقه و پانزده ثانیه با عباس کیارستمی” آخرین ویکی از زیباترین فیلم های کوتاه این فیلمساز که سرسپاری است به فیلم “بادکنک قرمز” آلبرت لاموریس فرانسوی و در ایتالیا تهیه وساخته شده به نمایش درمی آید. فیلم سیاه و سفید و 16 دقیقه ای “مرا به خانه ببر”، ماجرای پسربچه ای است که کنترل توپ فوتبالش را از دست می دهد وناچار به دنبال آن از پله های سنگی بی شماری پایین می رود.

1559-16

فیلم های دیگرجشن سینمای ایران
یکیاز دیگرفیلم های برجسته امسال جشن سینمای ایران، فیلم “لانتوری” ساخته رضا درمیشیان است. این فیلم با نگاهی به شدت انتقادی به معضلات جامعه ایران امروز، ماجرای یک حمله وحشت انگیزبه یک فعال سیاسی را به تصویر می کشد. “Radio Dreams”، فیلمی به کارگردانی بابک جلالی و بازی محسن نامجو، برنده جایزه اول سال گذشته در جشنواره بین المللی روتردام، کمدی دل انگیزی است درباره برخوردهای فرهنگی بین دو ملیت که وقایع آن درطول یک روز و در یک ایستگاه رادیویی فارسی زبان در شهر سن فرانسیسکو و ظاهرا درانتظاراز راه رسیدن گروه “متالیکا” اتفاق می افتد. کارگردان و بازیگران این فیلم درجشنواره حضورخواهند داشت.
فیلم نفس ساخته نرگس آبیار، روایت زندگی چهارکودک، بهار، نادر، کمال و مریم است که به همراه پدر و مادربزرگ خود در دهه 50 خورشیدی زندگی می کنند. دنیای این کودکان دنیایی پر از رویاهای زیبای کودکانه ای است که قرار است رنگ حقیقت بخود بگیرد.
فیلم مستند برنده جایزه “رویاهای دم صبح” ساخته مهرداد اسکویی نگاهی است به زندگی لطیف اما پرقدرت یک زن جوان ایرانی درزندان.

محل اکران و تهیه بلیت
فیلم های امسال یکباردیگردرمحل موزه “همر” لس آنجلس درتالار “بیلی وایلدر” این موزه اکران خواهد شد. فهرست کامل فیلم ها، تاریخ اکران و بلیت های “جشن سینمای ایران دانشگاه یو سی ال ای”از طریق آنلاین روی وبسایت دانشگاه و هم چنین از طریق لینک زیر در دسترس است.

 

Farhang.org/UCLA17

 

1559-19

1559-18